Kako se po dolgem času ponovno usesti za šivalni stroj?

V zadnjem letu smo opazili veliko ljubezni do šivanja in ročnega dela. Vse prehitro pa se zgodi, da nam ostale obveznosti prekrižajo pot in hobiji pogosto padejo v pozabo.

Sami verjamemo, da šivanje prinaša občutke sreče, sproščenost ter spodbuja kreativno razmišljanje in zato smo tokrat pripravili objavo s katero želimo spodbuditi vse tiste, ki ste šivanje opustili, da ponovno sedete za šivalni stroj. Preveri naše nasvete, kako lahko to storiš na enostaven način!

 

1. Spomni se osnov

Pogosto nam občutek negotovosti onemogoči, da bi sploh začeli in se spomnili osnovnih korakov. To je povsem normalno, če nečesa nismo počeli dlje časa. Da osvežiš spomin, lahko poskusiš malenkost, kot je šivanje po ravni črti ali pa se poučiš, kako prišiti zadrgo.

Ne pozabi preveriti tudi katera igla je primerna za katero blago, kateri sukanec je najbolje uporabiti in kako vzameš telesne mere. Nič ne skrbi, odgovore na tvoja vprašanja imamo že na blogu.

 

2. Igraj se

Velikokrat se za šivalni stroj usedemo z mislijo na specifičen projekt, ki ga želimo realizirati in to je lahko na začetku prevelik zalogaj. S tem si ustvarimo pritisk, zaradi česar lahko ponovno hitro obupamo. Predlagamo, da se za začetek ponovno spoznaš s šivalnim strojem in raznimi šivi. Na tej točki se igraj, eksperimentiraj in se pri tem zabavaj brez končnega cilja. Tako se boš zagotovo marsikaj naučil_a.

 

3. Vzemi si čas

Seveda obstaja verjetnost, da se ti bo že v prvo posrečilo in bo tvoj izdelek točno tak, kot si si ga zamislil_a. Lahko pa se zgodi, da bo treba v delo vložiti malenkost več truda. Predlagamo, da isti izdelek poskusiš narediti na več različnih načinov in na koncu postopke izdelave primerjaš med seboj. Tako bo hitro videti, kateri postopek prinaša najboljše rezultate.

 

4. Ne čakaj na navdih

Morda te je navdih prvič posedel za šivalni stroj, vendar ti predlagamo, da nanj ne čakaš vedno saj se lahko hitro izmuzne. Ko mine preveč časa je najbolje, da se usedeš za šivalni stroj in enostavno začneš s šivanjem. Včasih, ko vidiš, kako tvoja kreacija dobiva obliko, dobiš še malo morje idej s katerimi bo končni izdelek še boljši.  
Če te ta ideja ne prepriča pa preveri, kaj lahko narediš, da se navdih prej vrne. 

 

5. Začni z majhnimi projekti

Predlagamo, da začneš z manjšimi projekti, ki jih lahko s svojim znanjem in nekoliko truda zaključiš v relativno hitrem času. To ti bo zagotovo dalo tudi motivacijo za naprej. Poleg tega ne pozabi, da vaja dela mojstra in sčasoma boš tako lahko prešel_la tudi na večje projekte. Na našem blogu najdeš kar nekaj manjših izdelkov s priloženimi kroji ter navodili, ki bi bili odlični za začetek. Preveri modni kimono, trajno vrečko za sadje in zelenjavo, scrunchie elastiko, vafel odejo s cofi in še mnogo več.

 

 

Poleg vsega pa ne pozabi! Ko naletiš na težavo nikar ne obupaj in prosi za pomoč. Zagotovo je v bližini nekdo, ki ti bo z veseljem pomagal.


Vir: https://whip-stitch.com/how-to-get-back-into-sewing/