Splošni pogoji poslovanja


1. Splošno

Trgovina www.svetmetraze.si je spletna trgovina, ki prodaja metrsko blago in šiviljske potrebščine. Splošni pogoji spletne trgovine svetmetraze so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 - ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo - ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino svetmetraze (v nadaljevanju tudi »trgovina svetmetraze.si«) upravlja podjetje BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana, matična številka: 2010496000, davčna številka: SI29425905.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine svetmetraze.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino svetmetraze.si in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

2. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 

- podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
- kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)
- lastnosti artiklov (barva, širina, cena, merska enota, sestava, vzdrževanje)
- način in rok dostave artiklov
- informacije o načinu plačila
- informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Trgovina svetmetraze.si se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.svetmetraze.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

 

Navedene barve pri filtru "Izberite barvo" so vnesene po barvni lestvici in ne pomenijo iste barve ampak so uporabniku na voljo kot izhodišče pri iskanju.

 

3. Vrste uporabnikov

Za nakup na spletni strani svetmetraze.si registracija ni potrebna. Neregistrirani uporabniki lahko shranjujejo artikle v mapo Priljubljeno in Košarica.  Pred potrditvijo nakupa je za registrirane uporabnike potrebna prijava, za neregistrirane, pa je potrebno vnesti podatke za izvedbo naročila.

Ugodnost za imetnike kartice se obračuna po vnosu šifre kartice v levi obrazec pri Registraciji. Popust se obračuna v zadnjem nakupnem koraku pred potrditvijo naročila.

 

4. Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.).

Imetnikom kartice Svet metraže pripada popust po rabatni lestvici. Popust se obračuna po vnosu številke kartice v za to namenjen obrazec pri registraciji. 

 

Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo

(kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo svetmetraze.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

5. Naročilo

Trgovina svetmetraze.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini svetmetraze.si se artikli prodajajo na meter (metrsko blago) ali kos (igle in šiviljske potrebščine, swarovski komponente zadrge, trakovi).

 

Najmanjša količina nakupa za metrsko blago na spletu je 0.40 cm, razen za blago z raportom za katere v obrazec za nakup ni možno vnesti manjše enote kot je velikost raporta.

 

Kupoprodajna pogodba med trgovino svetmetraze.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina svetmetraze.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino svetmetraze.si kot za kupca. Naročila se kupcu shranijo v njegov profil v zavihek Pregled računov.

 

Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte naročila@svetmetraze.si ali telefonske številke 040 59 80 80 med 8. in 16. uro razen sobote in nedelje.

 

Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

 

6. Načini plačila

Trgovina svetmetraze.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije

 

s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)

s spletno aplikacijo PayPal po povzetju z odkupnino

z nakazilom na transakcijski račun NLB d.d.: SI56 0201 0025 4677 831 po ponudbi/predračunu

 

 

Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu ali po poslani povezavi do PayPal ponudbe za plačilo.

 

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,

po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo trgovine svetmetraze.si

 

7. Nakupna pogodba - račun

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana

in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@svetmetraze.si.

 

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.svetmetraze.si.

 

8. Kartica ugodnosti Svet metraže

Imetnikom kartice Svet metraže pripada popust po rabatni lestvici v vseh poslovalnicah Svet metraže in v spletni trgovini www.svetmetraze.si.

Popust v spletni trgovini se obračuna po vnosu številke kartice v za to namenjen obrazec pri registraciji.

 

Kartico ugodnosti lahko pridobi vsak, ki podpiše pristopno izjavo v eni izmed poslovalnic Svet metraže ali pa izpolni spletni obrazec na strani www.svetmetraze.si/kartica-ugodnosti.

 

V poslovalnicah Svet metraže vam pri podpisu pristopne izjave za pridobitev kartice ugodnosti, priznamo 10 % popust.

 

Kartico izda podjetje BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana. Splošna pravila kartice ugodnosti trgovine Svet metraže se nahajao na povezavi www.svetmetraze.si/kartica-ugodnosti-svet-metraze

 
Kartico si lahko naredite na: www.svetmetraze.si/kartica-ugodnosti

 

Imetniki kartice ugodnosti Svet metraže imajo 3 % popust pri vsakem nakupu!

 

10 % popust vam priznamo:

Pri nakupu iste kvalitete blaga (v kosu in v barvi) nad 10 metrov oziroma pri enkratnem nakupu nad 150 EUR.

20 % popust vam priznamo:

Pri nakupu iste kvalitete blaga (v kosu in v barvi) nad 50 metrov oziroma pri enkratnem nakupu nad 300 EUR.

30 % popust vam priznamo:

Pri nakupu iste kvalitete blaga (v kosu in v barvi) nad 100 metrov oziroma pri enkratnem nakupu nad 1.000 EUR.

 

POPUSTI SE NE SEŠTEVAJO!  Popuste lahko uveljavljate le ob predložitvi kartice ugodnosti Svet metraže ali osebnega dokumenta.

 

9. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

 

Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.

 

Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

 

Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.svetmetraze.si z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

 

Trgovina svetmetraze.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 

s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)

z nakazilom na transakcijski račun NLB d.d.: SI56 0201 0025 4677 831 po ponudbi/predračunu

po povzetju z odkupnino

 

10. Pravica do odstopa pogodbe - preklic naročila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

 

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@svetmetraze.si

 

Obrazec za vračilo blaga je na voljo v PDF obliki na povezavi: obrazec za vračilo blaga. Svoj obrazec za vračilo izdelka skupaj z izdelkom pošljite na naslov: BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 01 2800 173.

 

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

 

Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

 

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

 

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

 

11. Reklamacija

Svetujemo, da blago takoj ob prejemu pregledate.

Reklamacije upoštevamo za nerazrezano blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 60 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine.

Če se artikel po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira, ga sprejmemo in napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo.

Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi), plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu upravičena, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame v trgovini Svet metraže, Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana v roku 3 mesecev.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti na info@svetmetraze.si.

 

PDF dokument za reklamacijski zapisnik: reklamacijski zapisnik.

 

12. Dostava in poštnina

Čas dostave od prejetega naročila je 1 - 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

 

Za nakupe pod 50 EUR pri plačilu z nakazilom na TRR, po povzetju, plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Dinners, BA Maestro) ali spletno aplikacijo PayPal je strošek pošiljanja 3 EUR.

 

Dostavlja Pošta Slovenije ali GLS.

 

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini svetmetraze.si.

 

Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

 

13. Preklic naročila

Uporabnik spletne trgovine svetmetraze.si, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@svetmetraze.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

 

14. Varnost

Trgovina svetmetraze.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

V te namene uporabljamo 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varnost kartičnega poslovanja zagotavlja sistem Payunity.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Vsi prenosi so kodirani. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja BEMA ITS d.o.o..

 

15. Varovanje osebnih podatkov

BEMA ITS d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti objavljeno na naslovu www.svetmetraze.si/politika-zasebnosti/.

 

16. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine in poslovalnic Svet metraže.

Podjetje BEMA ITS d.o.o., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine ter obiskovalec poslovalnic Svet metraže. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

BEMA ITS d.o.o., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke Svet metraže, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

 

17. Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.svetmetraze.si med kupcem in BEMA ITS d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

 

18. Podatki o podjetju

Naziv: BEMA ITS d.o.o.

Naslov: Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana

Spletna stran: www.svetmetraze.si

E-pošta: info@svetmetraze.si

Telefon: 01 28 00 180

Identifikacijska številka za DDV: SI29425905

Transakcijski račun NLB d.d.: SI56 0201 0025 4677 831

Transakcijski račun UNICREDIT BANKA: SI56 2900 0005 5786 303