POLETNA RAZPRODAJA je tukaj! Izkoristi popuste do - 50 %

Dobrodošli v našem ustvarjalnem spletnem kotičku!

Dokler čutiš ljubezen do kakovostnih materialov ter strast do šivanja in ročnega dela, ni pomembno, če se za šivalni stroj usedeš le v prostem času ali pa je to tvoj poklic. Vedno radi spodbujamo vsak napredek, pomagamo razvijati nove ideje ter svetujemo pri izbiri primernega blaga in dodatkov.

Naša zgodba


Naša zgodba se je začela pisati leta 1992, ko sta Matjaž in Benjamina skupaj začela družinsko podjetje, ki se je razvilo v nekaj čudovitega. Sprva sta se pri poslovanju osredotočila zgolj na prodajo sukancev, kmalu pa je to preraslo v veleprodajo metrskega blaga. Ljubezen do dela ju je vodila še dlje in z željo po širitvi ter napredku sta se počasi razvijala.


V začetku leta 2000 sta imela pod znamko Metra odprtih preko 20 poslovalnic po celi Sloveniji, leta 2008 pa sta vse združila pod imenom Svet metraže, ki je danes dobro poznano v šiviljskem svetu!
 
V dolgih letih dela se je veliko spremenilo, med drugim se je ponudba blaga in pozamenterije močno povečala in sedaj šteje več kot 10.000 artiklov, na kar smo v Svetu metraže zelo ponosni.

Poleg tega smo prisotni tudi na hrvaškem in nemškem trgu, kjer s kakovostno ponudbo iz dneva v dan pridobivamo zaupanje številnih strank.

Benjamini in Matjažu se je leta 2014 pri delu pridružil tudi sin Jaša, ki je hitro prevzel pomembno vlogo v vodstvu ter s svežimi idejami veliko prispeval k razvoju in načinu poslovanja. Od takrat so se do danes pridružili še nekateri družinski člani, v svoje vrste pa sta sprejela tudi številne izobražene, zanimive in zaupanja vredne zaposlene, zaradi katerih je vsaka nakupna izkušnja še malenkost boljša.

S širitvijo smo se vam želeli približati kolikor je le možno, zato smo odprli poslovalnice v večjih mestih Slovenije. Najdete nas v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novem mestu, kmalu pa vas razveselimo tudi s poslovalnico v Kranju. Verjamemo, da se bomo s trdim delom in kakovostno ponudbo uspeli predstaviti še v mnogih drugih mestih ter vam tako omogočili lažji dostop. Ne glede na to kje smo, ste pri nas vedno dobrodošli.


POSLOVALNICE IN KONTAKTI
Misija in cilji za prihodnost

Iz leta v leto se trudimo izboljšati svoje poslovanje, ne glede na vse pa je skrb zate, potrošnika, ostala ena izmed naših najpomembnejših prioritet.

V dolgih letih poslovanja smo nadgradili znanje, razvili nove ideje in načine, kako ti ponuditi kar najboljše artikle, ki te bodo razveseljevali na dnevni ravni. Naša misija je ponuditi najbolj kakovostno blago, ki je skrbno ročno izbrano od predvsem evropskih dobaviteljev, s katerimi smo si v poslovnem svetu zelo blizu.
Prav tako ti želimo še naprej nuditi podporo, te spodbujati in navdihniti, da se usedeš za šivalni stroj, ne glede na predhodno znanje in sposobnosti. Da ti ta korak olajšamo, bomo še naprej predstavljali nove ideje, poučne vsebine in nasvete na našem blogu in socialnih omrežjih. Prav tako smo ti vedno na voljo za osebni posvet v poslovalnici ali pa preko spleta, kjer radi svetujemo o pravilni uporabi blaga, kombiniranju materialov in še mnogo več.