Žakeljček za pasje piškote

Poletje je tu, bliža se čas, ko se boste s svojimi kosmatinci odpravili na počitnice, ali pa samo preživeli več časa skupaj. Poleg tega, da kužku ves čas zagotavljate dovolj pitne vode, ne smete nikakor pozabiti tudi na malo razvajanja, s kakšnimi okusnimi pasjimi piškotki.

Da pa jih boste imeli vedno pri roki, poglejte, kako Doggy Lilly izdela svoj žakeljček za pasje piškote – hitro in enostavno. 

Potrebujemo:

- bombažni poplin

- sukanec

 

- vrvico ali trak

Najprej iz blaga izrežemo dva pravokotnika dimenzije 15 cm x 21 cm. Da preprečimo cefranje blaga, vsakega obšijemo z overlock šivom. V kolikor te možnosti nimamo, lahko za to uporabimo tudi cik – cak šiv.Nato prepognemo zgornji rob za 3 centimetre in zašijemo. Tako dobimo prostor, kjer bomo kasneje napeljali vrvico.

Tako, ostane nam še zadnji šiviljski korak - oba kosa blaga je potrebno zašit skupaj. Paziti moramo, da zašijemo samo do mesta, označenega s pikicami. Sedaj žakeljček obrnemo, da so šivi skriti v notranjosti. Odrežemo dva kosa vrvice, dolga približno 45 centimetrov, ki ju nato napeljemo v žakeljček. Sedaj, ko imamo žakeljček, lahko imamo piškotke vedno pri sebi ne glede na to, kje smo.
Ampak tu se naša kreativnost ne ustavi – če samo malo prilagodimo velikost, ga lahko uporabimo še za marsikaj drugega.

Veselo ustvarjanje!

Fotografije in tekst: Doggy Lilly 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: