Pasja postelja brez šivanja

Če je tudi pri vas tako kot pri Doggy Lilly, je pasja postelja del skoraj vsake sobe. Delavnica, dnevna soba, spalnica – Lilly ima prav povsod svoj pasji kotiček.

Velikokrat je to njena postelja, če pa le-te ni, pa si ponavadi kar hitro najde blazino in ji v sekundi dvajset spremeni namembnost.

 

Pasja postelja je zelo pomemben del pasje opreme, saj vsak kosmatinec potrebuje prostor, ki je samo njegov in mu vedno nudi varno zatočišče, kjer si lahko privošči počitek ali pa se skrije pred nadležnimi obiskovalci.

 

Kljub temu, da trenutno v trgovinah za hišne ljubljenčke najdemo široko paleto najrazličnejših pasjih postelj, lahko zavihamo rokave in v hipu čisto sami izdelamo unikatno pasjo posteljico.

 

Potrebujemo:

- 2x 1 m velurja (v dveh različnih barvah)
- puhek polnilo
- škarje
- meter ali ravnilo

 

Tako, sedaj, ko imamo vse potrebne materiale in orodja, potrebujemo samo še veliko mero dobre volje in potrpežljivosti.

 

 

Ena izmed prednosti tega, da delamo posteljo sami je ta, da lahko njene dimenzije popolnoma prilagodimo našemu kužku.

 

Pri dimenzijah upoštevajte to, da morate na vsaki strani dodati 10 cm za trakce, ki jih boste zavezali, nato pa še dodatnih 10 cm na vsaki strani, saj ko vozljamo velur, vse skupaj malo "potegne skupaj". Se pravi, sami ocenite kako veliko posteljo potrebuje vaš kuža in nato temu prištejte najmanj 20 cm na vsaki strani.

 

Iz vsake barve izrežite pravokotnik in ju nato položite skupaj. Nato okoli in okoli zarežite 10 centimetrov dolge in 5 centimetrov široke trakce.

 

 

Temu sledi vozljanje – to naredite z vsemi trakci, na koncu le pustite dva ali tri nezavezane, da boste posteljico napolnili s polnilom. Tudi te na koncu zavežite skupaj, da ne bo polnilo pobegnilo ven.

 

 

Tako, pa jo imamo! Hitro narejeno, enostavno posteljo za naše ljubljenčke.

Lilly jo je takoj vzljubila in zagotovo jo bodo tudi vaši kosmatinci, zato kar v akcijo!

 

 

Fotografije in tekst: Doggy Lilly

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: