VZORČAST BOMBAŽEN JERSEY --> 40 % popust pri nakupu nad 10 m enega ali več vzorcev!

XXL torba za plažo z rožicami

Tokrat smo pripravili poletni DIY projekt. Torba za plažo ni nikoli dovolj velika, zato smo naredili resnično XXL velikost. V to torbo lahko pospraviš vse, kar potrebuješ za popoln dan na plaži. Mi smo torbi dodali dva zunanja in dva notranja žepa ter zadrgo. Na zunanjost pa smo prišili velike dekorativne cvetove, ki dajejo torbi unikaten in prisrčen izgled.

 

POTREBUJEŠ:

 

- 1,5 m platna ali katere druge težje, kompaktne tkanine
- 1,2 m blaga za podlogo (mi smo uporabili bombažen poplin)
- 70 cm dolgo deljivo zadrgo
- 7 dekorativnih cvetov
- cca 3 m rumene preje Softy Mega
- šivanko z velikim ušesom
- iglo za obračanje trakov

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

 

Blago prepognemo po širini in narišemo kroj za torbo direktno na blago. Izrežemo še kvadratke na spodnjem delu torbe. Iz blaga izrežemo še vse 4 ročaje za torbo ter zunanji žep.

 

 

 

6 cm zgornjega roba torbice zalikamo proti notranji strani torbe, na obeh straneh. Označimo sredino spredaj in zadaj.

 


Vzamemo okrasne rožice in jih razporedimo po zunanji strani torbe. Označimo si mesta, kjer bodo rožice.

 

 

Rožice bomo s kosmateno prejo zašili na torbo. To storimo preden torbo zašijemo skupaj, saj imamo tako lažji dostop do vseh delov torbe. Vzamemo iglo z večjim ušesom in ročno prišijemo rožice.

 

 


Naredimo toliko vbodov, da z rumeno prejo zapolnimo celotno odprtino v rožici. Ko končamo na zadnji strani dobro zavežemo prejo.

 


Na zadnjo stran torbice bomo prišili dvojni žep. Zgornji rob žepa zalikamo prvo 0,5 cm, nato pa še 2 cm proti notranji strani. 2-centimetrski rob pošijemo.

 

 


Nato zalikamo še vse preostale stranice žepka, cca 0,5 cm proti notranjosti. Po sredini žepka si narišemo navpično črto, po kateri bomo žep prešili, da ga razdelimo v dva posamezna žepka. Sredino žepa postavimo na sredino zadnjega dela torbice, ter ga zabuckamo 8cm od zgornjega robu torbe.

 

 


Žep bomo zašili po vseh treh stranicah, nato pa ga bomo prešili po sredini. Da skrijemo žive robove znotraj žepa, bomo zašili še en šiv, ki naj bo 0,5cm stran od prvega.

 

 


Na vrsti so štirje ročaji za torbo. Vse štiri trakove po dolžini prepognemo na polovico in zašijemo. Takoj pri začetku vsakega traku pustimo nekaj centimetrov veliko luknjo, skozi katero bomo trakove obrnili na pravo stran. Ko smo trakove zašili po dolžini, razlikamo šiv ter zašijemo še vse konce trakov. Dodatek za šiv na koncih porežemo, da bomo kote lažje in lepše obrnili na pravo stran.

 

 

 

Trakove bomo s pomočjo igle za obračanje obrnili na pravo stran. Toplo priporočamo nakup igle za obračanje trakov, če je še nimate, saj je z njo najlažje obračanje trakov. Če je nimate, lahko uporabite npr. kitajske palčke ali katero drugo daljšo ozko palčko.

 

 


Obrnjen trak nato še enkrat lepo razlikamo. Luknjo, ki smo jo pustili za obračanje zašijemo skupaj z ročnim slepim šivom. Trakove na obeh straneh pošijemo z ozkim šivom, cca 3mm od roba traku.

 

 


Ročaje bomo sedaj namestili na torbo. Od sredine torbe, na vsako stran 5cm, postavimo prvo krajši ročaj in nato tik ob njem še daljšega. Označimo kje sta oba ročaja, nato pa jih odstranimo, da lahko na torbo narišemo prekrižan pravokotnik, po katerem bomo ročaje prišili na torbo.

 

 

 

Ročaje še enkrat namestimo na torbo in prešijemo čez vse plasti, po celotnem prekrižanem pravokotniku.

 


Sedaj moramo torbo še sešiti skupaj. Sprednjo in zadnjo stran torbe postavimo lice na lice in zašijemo oba stranska šiva. Oba šiva natančno razlikamo. V naslednjem koraku bomo naredili dno torbe. Stranski šiv postavimo lice na lice s sredino spodnje stranice torbe. Zunanji plašč naše torbe za plažo je končan.

 

 

 

Za podlogo održemo blago na enak način kot smo za zunanji plašč. Izrežemo enak žep in ga na enak način namestimo na podlogo, kot smo ga na zunanjo stran torbe. Žep postavimo 5 cm stran od robu podloge.

 

 

 

Ko je žep prišit, skupaj zašijemo oba stranska šiva podloge. Na eni strani pustimo cca 15cm veliko luknjo, skozi katero bomo kasneje celotno torbo obrnili na pravo stran. Zašijemo še dno podloge, stranski šiv postavimo na sredino spodnje stranice in zašijemo.

 

 


Če se vam zdi, da torba ne potrebuje zadrge, lahko na tej točki podlogo že zašijete na torbo, lahko pa tudi vi dodate deljivo zadrgo, da se bo torbo dalo lepo zapreti. Dva dolga trakova na koncih dvojno zalikamo, 2x po 0,5cm proti hrbtni strani in vse 4 konce pošijemo.

 

 

Trak postavimo lice na lice na eno stran zadrge in ga s tačko za zadrgo zašijemo. Konce zadrge zavihamo na notri in prešijemo, kot prikazuje slika. Drugi trak prišijemo še na drugo stran zadrge in pošijemo na obeh straneh cca 0,5 cm od zadrge, da se nam blago ne zatika. Označimo si sredino na obeh straneh

 

 


Vzamemo podlogo in jo obrnemo tako, kot bo v notranjosti torbe (prava stran na notranji strani in hrbtna na zunanji). Na podlogo zabuckamo zadrgo tako, da je lice na zunanji strani. Se pravi zadrgo položimo s hrbtno stranjo na lice podloge. 0,5 cm od robu ju zašijemo skupaj. Sedaj bomo podlogo zašili na zunanji plašč torbe.

 

 


Podlogo bomo zašili na rob torbe, ki smo ga prej zalikali na notri. Zadrgo na podlogi odpremo in postavimo torbo v podlogo, lice na lice (hrbtna stran torbe in podloge sta na zunanji strani!. Poskrbimo, da zabuckamo skupaj sredino in stranske šive ter podlogo zašijemo na torbo okoli in okoli, 1 cm od roba. Torbo sedaj obrnemo na pravo stran, skozi luknjo v podlogi.

 

 


Zašijemo luknjo na podlogi, čim bolj na robu. Na koncu zašijemo še zgornji rob torbe, cca 0,5 cm od roba, okoli in okoli.

 


In s tem je naša XXL torba za plažo končana :) V torbo boste lahko pospravili čisto vse, kar potrebujete na plaži. V štiri žepe pa lahko pospravite tiste manjše stvari, ki se v velikih torbah hitro izgubijo. Želimo vam uspešno šivanje in čim več dni preživetih na plaži!

 

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: