POLETNA RAZPRODAJA je tukaj! Izkoristi popuste do - 50 %

Primerno blago za različna krila

Toplejši in daljši dnevi bodo poskrbeli, da se bomo zavrteli v pisanih krilih! Pa veš, katero blago je najbolje uporabiti za izbran kroj? Danes ti razkrivamo najprimernejše blago iz naše ponudbe!

Kot lahko opaziš je veliko materialov primernih za različne kroje. Preveri, kateri so na seznamu!

1. KRILO A-KROJA

Tako krilo je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih izbir! Navadno sega do kolen, izdelaš pa ga lahko iz različnega blaga. Za bolj eleganten videz uporabi satensvilo ali kostimski letni material. Za vsakodnevno uporabo pa lahko koristiš jeanstetro ali viskozno tkanino.

 2. MINI KRILO

Mini krilo je odlična izbira za toplejše dni, v kombinaciji s hlačnimi nogavicami pa ga lahko nosiš tudi v hladnejših dneh. Izbira primernega blaga je zelo pestra in raznolika in sicer lahko uporabiš jeans, jersey, kostimsko letno tkanino, viskozno tkaninožamet itd.3. OPRIJETO KRILO

Izbira blaga je pri tovrstnem kroju zelo pomembna, saj mora biti krilo oprijeto in še vedno dovolj raztegljivo, da je dovolj udobno. Predlagamo, da uporabiš punto ali bombažno pletivo.

 4. SESTAVLJENO KRILO

Za živahen in razigran videz je večplastno krilo kot nalašč. Številne plasti blaga ustvarijo polnost krila in mu omogočijo lepši padec pri vrtenju. Pri šivanju lahko uporabiš poplin, viskozno tkaninotetra tkanino ali til.

 5. NABRANO KRILO

Enostaven kroj, ki lahko doseže eleganten izgled. Zanj je značilno, da blago naberemo v pasu, polnost krila pa je določena s količino nabranega blaga. Uporabiš lahko saten, ki ima lep padec, šifonkostimsko letno tkanino ali svilo, ki povzdigne vsako kreacijo na višjo raven.

 6. ASIMETRIČNO KRILO

Zasnova tega krila temelji na asimetričnih linijah, ki jih ustvarimo z rezanjem blaga. Asimetrično krilo je navadno krojeno diagonalno čez telo tako, da je ena stran nižja od druge. Najprimernejši materiali so lan, viskozna tkanina, kostimska tkaninasaten ali šifon.

 7. PLISIRANO KRILO

Idealna izbira je plise material, da zagotovimo značilen videz plisiranega krila. Seveda obstaja tudi možnost, da izbremo poliesterski saten ali pa šifon in ga damo plisirati, da dobimo značilen videz pliseja.

 

8. OKROGLO KRILO

Okroglo krilo je krojeno na poseben način – v krog. Izdelati ga je mogoče v različnih dolžinah, od dolgega in padajočega do kratkega in drznega. Za izdelavo so najprimernejši padajoči materiali kot so viskozna tkaninasaten ali jersey. Lahko pa je izdelan tudi iz bolj kompaktnega materiala kot je umetno usnje ali scuba pletivo.