VZORČAST BOMBAŽEN JERSEY --> 40 % popust pri nakupu nad 10 m enega ali več vzorcev!

Šivanje hlačne zadrge

Šivanje hlačne zadrge nam lahko hitro povzroči preglavice. Zato je tokratna objava namenjena vsem začetnikom in tistim, ki želite izpopolniti svoje spretnosti za šivalnim strojem. Vsak dan se naučimo nekaj novega, kajne?

1. Iz enakega blaga, kot izdelujemo hlače, izrežemo dva kosa podložke za zadrgo. Prvi mora biti širok najmanj 4 cm in za 1 cm daljši od zadrge. Drugi kos pa dvakrat širši kot prvi in daljši še za dodaten 1 cm.

 

 

 

2. Preden začnemo sestavljati zadrgo, obzankamo del, kjer bomo polagali zadrgo. Enako ponovimo na drugi strani.

 

 

 

3. Hrbtno stran prvega podložka utrdimo s centilinom in obzankamo stranico s krivuljo.

 

 

 

4. Drugo podložko prepognemo na polovico, lice na lice in polikamo. Spodnji rob zašijemo. Podložko obrnemo okoli, polikamo in obzankamo odprto stranico.

 

 

 

5. Prvo podložko položimo lice na lice, kjer smo prej obzankali. Šivamo 0, 5 cm od roba do konca podložke. Šiv najprej zalikamo in nato podložko zložimo na hrbtno stran ter ponovno polikamo, da dobimo oster rob. Naredimo nadšiv. 

 

 

 

 

6. Zadrgo s sprednjim delom položimo na poklopec in jo zašijemo le na poklopec. Šivamo na zunanjem delu zadrge.

 

 

 

7. Na sprednji strani si s kredo označimo kje bo potekal nadšiv. Šiv poteka 3cm od roba.  S tem bomo fiksirali zadrgo na mesto.

 

 

 

8. Preden šivamo je pomembno umakniti zadnji del zadrge. To lahko naredimo z buciko ali pa ročno točkovno zašijemo.

 

 

 

9. Ko skrijem rob zadrge, lahko naredimo nadšiv. 

 

 

 

10. Pod zadrgo postavimo podložko. Obzankana stranica podložke mora biti obrnjena ven. Zadrgo postavimo na rob in jo pritrdimo. 

 

 

 

11. Tačko postavimo ob rob spirale zadrge in šivamo po zunanjem robu zadrge. Ko pridemo do ključka, iglo pustimo spuščeno dol in dvignemo tačko. Zadrgo odpnemo in nazaj spustimo tačko. Sedaj lahko zašijemo do konca.

 

 

 

12. Hlačnici postavimo eno ob drugo in s kredo označimo konec podložke zadrge, naredimo majhno zarezo (le v širini obzankanega šiva) in zgornji del zalikamo na hrbtno stran.

 

 

 

13. Hlačnico brez zadrge nato postavimo na zadrgo in jo pritrdimo z buckami.

 

 

 

14. Če imaš tačko za zadrgo, jo lahko tukaj uporabiš. Če jo nimaš pa imamo pa tale trik, da še vedno lahko šivamo čim bližje spirali zadrge. Tačko postavimo ob spiralo zadrge in iglo prestavimo na zunanji šiv. Naredimo šiv do konca podložke.

 

 

 

15. Hlačnici zložimo lice na lice in ju združimo. Na koncu naredimo še nadšiv za lepši videz.