Pustni kostum – Sova ali ptič

Izdelajte si klasični kroj obleke iz koščkov blaga v lepi barvni paleti. Obleka je lahko uporabna za kostum sove ali ptice.

 

Iz osnovnega materiala po vaš izbiri izdelajte kroj obleke.

 

Iz različnih vzorčnih bombažnih poplinov izrežite krojne dele perja v obliki lusk. Večje, kot so, manj časa boste potrebovali za izdelavo. Manjše kot so, lepše bo obleka, vendar boste za to potrebovali več časa.

 

Obleko sešijte skupaj na ramenskem in stranskem delu ter izdelajte spodnji rob. Rokavno in vratno okroglino boste zaključili na koncu.

 

 

Šivanje perja na obleko vam bo vzelo nekaj časa. V kolikor ste časovno omejeni, vam predlagamo, da uporabite lepilo v traku ter koščke le zalepite na osnovno blago. Vsekakor pa bo izdelek lepši, če koščke prišijete na obleko.

 

Šivanje nadaljujte na spodnjem robu obleke. Na rob zaporedno postavite perje, ter ga pritrdite s šivom ali lepljenjem na zgornjem robu. Postopek ponavljate, dokler ne pridete do vrha rokavnega ter vratnega izreza. Po kroju obleke obrežite preostalo perje, tako da dobite lepo rokavno in vratno okroglino.

Vzamete trak za robljenje, ter ga prišijete okrog in okrog vseh treh okroglin.

 

 

 

Za popoln videz prave sove ali ptiča, si naredite še, primeren make-up, oblecite žabe in obujte čevlje z visoko peto, ki bodo vašemu pustnemu kostumu doprinesli eleganco. 

 

 

 

 

Vir: http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2010/10/tricks-treats-lady-bird-owl-costume-diy-by-chelsea.html

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: