Pustni kostum - Roza Flamingo

Flamingo je simpatičen roza ptič in je zanimiv za izdelavo pustnega kostuma, s katerim boste prav posebej opazni.

NAVODILO ZA IZDELAVO PERNATEGA OGRINJALA

Krila so izdelana kot ogrinjalo v pol krogu, na hrbtu z razporkom, za igranje in plapolanje s krili.

Kostum je primeren za vse velikosti, izdelate ga lahko zase, na malčkih pa bo izgledal še bolj prisrčno.

 

 

 

Za izdelavo osnove ogrinjala izmerite dolžino od konic prstov na eni roki proti rami, do naslednje rame ter do konic prstov na drugi roki.

 

Vzemite kos filca, dolžine izmerjene od ene roke do druge ter izrišite polkrog. Kroj prerežite še po polovici, tako da dobite dve četrtini kroga. Kjer imate vratni izrez na vrhu, izrežite še manjši polkrog za vrat.

 

 

S kredo za krojenje oziroma flomastrom narišite zaporedne četrtine krogov, kot kaže slika. Izrežite po črti, ki ste jo narisali.

Izrežite več zaporednih četrtin kroga, višine približno 5 cm. Bolj gosto, kot želite imeti, več plasti bo treba narediti. Ta postopek nadaljujete dokler ne pridete do vratu. Plasti prišijete, lahko pa jih tudi prilepite. 

 

 

  

Ob robu porežite s škarjami, da imate lepo ravnino. Ko imate obe četrtini kroga končani, jih prišijte nazaj skupaj s pravokotnikom 3-4 cm krat 6-8 cm, kot kaže slika.

 

 

Izrežite še zadnji polkrog in ga namestite, da prekrije pravokotnik, ki drži krila skupaj. Na hrbtni strani odrežete še enkrat vratno okroglino, kot je prikazano na sliki.

 

 

 

Spodaj prišijte še dva trakca za zavezovanje okoli vratu.

Na vsaki četrtini krila, nekje vmes našijete še elastiko v krogu, tja boste ob uporabi zataknili roke, da bodo krila ostala na mestu. 

 

 

 

NAVODILO ZA IZDELAVO POKRIVALA

Iz velurja izdelajte kapico, s pomočjo navodila: https://svetmetraze.si/blog-post/baggy-bucka/

 

 

Iz črnega filca izrežite dva kroja za kljun in dva krogca za oči kot na sliki. Iz belega filca izrežite malce večja dva kroga in iz svetlo roza filca dve obliki očesa.

 

 

Skupaj sešit kljun napolnite s polnilom, prilepite oči na kapico z vročim lepilom, ter prišijte kljun vmes med oči.

 

 

Tako, izdelali ste simpatičen kostum flaminga, ki ga boste uporabili za pustno zabavo, mlajši pa ga lahko uporabljajo za igro, kar čez celo leto.

 

 

 

VIR: http://www.makeit-loveit.com/2014/10/simple-flamingo-costume-for-any-age.html

 

 

 

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: