Poletni modni trendi 2023

Iz vseh večjih prestolnic napovedujejo, da bodo to poletje v središču oblačila, ki združujejo modo in umetnost. Kar zadeva barv, bodo ta del leta v ospredju nežnejši odtenki, ki nam bodo pomagali, da v svoja oblačila vnesemo svežino.

ASIMETRIČNI ROBOVI

Asimetrični robovi s katerimi smo se že srečali v preteklih letih, so se vrnili na modno sceno. Zaradi načina, kako so krila s takimi robovi sešita, bo vedno videti, da naša obleka ali krilo plešeta z nami. Razporek, ki pri hoji razkriva golo stegno pa doda oblačilom še zapeljivo noto.

 

 

UDOBNI KOSTIMI

Udobni kostimi, kjer sta hlače ali krilo in rekelc v enakem odtenku izžareva profesionalnosti in navdušenje nad modo. Najboljše pri tem je, da je taka kombinacija primerna tako za poslovno življenje, kot tudi za prosti čas.

 

 

3D EFEKT

Idealen trend za izražanje domišljije, igrivosti in vsesplošnega veselja. 3D efekt na oblačilih poudari drugačnost in brez dvoma pritegne pozornosti. Uporabiš ga lahko v vsakodnevni modi, ali pa z njegovo pomočjo ustvariš oblačila za svečano priložnost, ki ti bodo za vedno ostala v spominu.

 

 

VELIKE TORBE

Kot so bila prejšnja leta primerne miniaturne torbice, v katerih je bilo komaj dovolj prostora za šminko, se bomo to pomlad in poletje sprehajali z velikimi torbicami v katerih bo več kot dovolj prostora za vse naše potrebščine. Svojo lahko izdelaš iz najrazličnejših materialov.

 

 

GRUNGE

Grunge stil vsakih nekaj let pokuka na površje in prav vsakič nas navduši. Tak trend zaznamujejo na videz uničene in raztrgane tkanine, ki pa so vedno premišljeno sešite in kombinirane. Izbira blaga je neskončna, vse od flanele, kostimskih materialov, jeansa in ostalih lahkotnejših tkanin.

 

 

SPALNA NOTA

To sezono nas čaka vse od steznikov, ki bodo letos nekoliko drugačni in celo pretirani, do razkošnih s čipko obrobljenih spalnih srajc in povsem prosojnih večernih oblek. Svetovni modni kreatorji so se namreč odločili, da bodo oblačilom dodali spalno noto in so navdih iskali kar v spalnih opravah.

 

 

BOGINJA

Lepo padajoče blago bo to pomlad in poletje pravi hit. Če si nekoliko bolj drzen_na lahko pri upodabljanju videza boginje uporabiš prosojno blago, ki bo hkrati zapeljivo in še vedno dovolj konzervativno. Vsako kombinacijo lahko kombiniraš s simpatičnim pasom, ki bo lepo poudaril obline

 

 

XXL ŽEPI

To pomlad in poletje bodo zaznamovali veliki žepi, ki so še kako priročni. Najboljše pri vsem pa je, da jih lahko prilagodiš svojim željam, jih sešiješ iz drugačnega blaga ali pa samo zanje izbereš povsem drugačen barvni odtenek. Ta trend je primeren tako za hlače, kot tudi za krila.

 

 

MODNE BARVE TE SEZONE

Toplo vreme bo poskrbelo, da bodo tudi naša oblačila zaživela v svežih, nežnejših in prijetnih barvah. Modni strokovnjaki so s tem namenom tudi letos pripravili paleto barv, ki jih bomo tudi mi prenesli na naše poličke in posledično v naše kreacije. V ospredju bodo torej nežnejši odtenki, s katerimi bo šivanje pravo veselje.