Kako sešiti otroški kopalni plašček

Vsi otroci obožujejo čofotanje po vodi, nihče pa ni najbolj navdušen nad mrazom, ki je po kopeli pogosto neizbežen. Tu pa priskoči na pomoč udoben, nežen in zabaven dino kopalni plašč, ki ga lahko izdelaš kar sam_a.

Da malih navihank in navihančkov po topli kopeli ne bo zeblo, smo pripravili navodila kako izdelati otroški kopalni plašč, ki ima tako simpatične detajle, da je res nekaj posebnega. Šivanje ti ne bo vzelo veliko časa, saj je kroj enostaven, otroško veselje pa bo trajalo še dolgo.

 

 

POTREBUJEMO:

  • 1,2 m vafel tkanine
  • 0,2 m vafel tkanine v drugi barvi
  • 0,8 m obrobnega traku
  • sukance v ustreznih barvah

 

Pri ročno narejenih izdelkih je najboljši del ta, da jih lahko prilagodiš po svojih željah in izbereš barve, ki so ti najbolj pri srcu. Za ta projekt smo uporabili vafel tkanino, ki je hvaležna za šivanje, na voljo pa imamo kar nekaj različnih odtenkov.

 

* Količine so primerne za shemo, ki smo jo objavili spodaj. V primeru, da želite manjši/večji kopalni plašček, se poraba materiala prilagodi ustrezni velikosti.

 

KROJ + PRILAGAJANJE KROJA

Velikost kroja na spodnji shemi je primerna za otroško konfekcijsko številko 110 (4-5 let). Za večje ali manjše velikosti lahko kroj prilagodite s pomočjo sheme spodaj.

 

 

 

POSTOPEK IZDELAVE

Navodila za izdelavo so preprosta, več o postopku pa si oglej na posnetku. 

 

 

 

 

Hitro in enostavno, kajne? Poleg tega ostane tak plašč zelo lep spomin še dolgo po tem, ko ga otroci prerastejo. Sedaj pa izberi svoje blago in ustvari kopalni plašč za svojega plavalca ali plavalko.

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: