Jersey, prevešanka ali patent?

Pri novih šiviljskih projektih igra izbira pravega materiala veliko vlogo! Primerno blago je namreč le pika na i dovršenim idejam in lepim krojem. Jersey, prevešanka in patent so eni izmed najbolj priljubljenih in uporabljenih artiklov in zato nas zanima, ali poznaš razliko med njimi?

Danes ti predstavljamo razliko med bombažnim jerseyjem, navadno in kosmateno prevešanko ter patentom. Z veseljem pa ti tudi sporočamo, da imamo sedaj vse štiri vrste blaga v ujemajočih odtenkih, da jih lahko poljubno kombiniraš. 

 

JERSEY

Bombažni jersey je elastično in na otip prijetno, gladko pletivo, iz katerega najraje šivamo enostavna in udobna oblačila ter dodatke. Blago je dobro vpojno in enostavno za vzdrževanje ter zato pogosto prva izbira mnogih šivilj. Idej za šivanje je malo morje, saj lahko iz bombažnega jerseyja sešiješ spodnje perilo, razne majice, tunike, športna oblačila in oblačila za prosti čas, ali pa razne kape, trakove itd.

 

PREVEŠANKA

Pletivo, brez katerega si mnogi ne morejo zamisliti večine projektov. Blago je na prvi strani gladko, na zadnji pa ima kratke vozličke, poleg tega pa je malenkost debelejše od bombažnega jerseyja. Uporablja se predvsem za različna športna oblačila in oblačila za prosti čas. Prevešanka je super izbira tudi za puloverje, ki nudijo udobnost cel dan.

 

KOSMATENA PREVEŠANKA

Za tiste hladne dni je kosmatena prevešanka zagotovo najboljša izbira! Izmed vseh treh artiklov je najdebelejša in posledično tudi najtoplejša, saj ima zadnjo stran rahlo kosmateno. Pletivo je (kot ostala dva) elastično, prijetno in enostavno za šivanje ter tako zaželeno za trenirke, jopice, puloverje, hlače itd.

 

PATENT

Nobena kreacija ni zaključena, dokler ni tudi patent lepo sešit. To je bombažno rebrasto pletivo, ki se po raztegu vrne v prvotno stanje, kar je odlična lastnost, saj si nihče ne želi razvlečenih oblačil. Patent se navadno uporablja za obrobe na rokavih, hlačnicah, v pasu itd. Lahko pa ga uporabiš tudi za samostojne izdelke, kot so majice, bodiji, kape in trakovi.

 

 

 

Da ti olajšamo izbiro in spodbudimo tvojo ustvarjalnost, smo v ponudbo dodali vse štiri artikle v istih barvah! Tako lahko sestaviš nešteto kombinacij in ti ni potrebni skrbeti, ali se bodo med seboj ujemale. S katerim blagom od zgornjih pa ti najraje ustvarjaš? 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: