Kako opremiti sobo za novorojenčka?

Pri urejanju sobice za novorojenčka je pomembno, da ustvarimo prostor, v katerem se boste vi in vaš malček počutili prijetno in udobno. Vas zanima, kako?

1. POSTELJNINA


Da bodo sanje še toliko prijetnejše in da bo noč mirna, predlagamo, da pokukate med naše popline, ki so iz 100 % bombaža, kar je ključno, saj zato blago diha in je prijetno na dotik. Preverite lahko tudi številne barve in vzorčke bombažne tetra tkanine, ki je prav tako kot nalašč za posteljnino.

 

2. ODEJA


Telesna temperatura pri novorojenčkih pogosto niha in zato moramo poskrbeti, da jih v hladnih dneh ne bo zeblo. Prikupna in prijetna rešitev za to je odejica iz vaflavelurja v kombinaciji s poplinom. Če vas zanimajo različni načini, kako zarobiti vafel tkanino, preverite našo blog objavo.

 

 

3. NINICA


Ninica je pri vseh malčkih zelo priljubljena, saj nudi dodaten občutek varnosti, igra vlogo najboljšega prijatelja, nekega dne pa bo čudovit spomin na otroštvo. Da bo ninica prilagojena vašim željam, jo lahko sešijete kar sami, izbira motiva pa je neskončna! Najpogosteje so narejene iz tetra tkanine ali pa bombažnega poplina, seveda pa jo lahko tudi personalizirate z imenom svojega malčka ali malčice.

 

 

4. ZATEMNITVENA ZAVESA

 

Splošno znano je, da je spanec najboljši, ko nas obdaja čista tema. Zatemnitvene zavese so za to kot nalašč, saj ustvarijo popolno temno, na voljo je pa kar nekaj otroških motivov, ki bodo popestrili vsako sobico.

 

 

5. IGRALNA PODLOGA


Super način, da najmlajšim omogočimo prijeten in čist prostor tudi na tleh, kjer gibanje ni tako omejeno, je igralna podloga. Tako ne bo strahu, da bi se dojenček kam odkotalil, pisani poplin in lažji dekorativni materiali pa bodo sobici prinesli nekaj dodatne živahnosti. Navodila za simpatično podlogo lahko najdete tudi na našem blogu.

 

 

6. OBROBA ZA POSTELJO


Previdnost ni nikoli preveč, posebej ko gre za najmlajše. Obrobe za posteljo so tako obvezna oprema v sobici vsakega novorojenčka. Pri izdelavi lahko pustite domišljiji prosto pot in sešijete obrobo v obliki kitk, blazinic, prikupnih živalic in tako dalje. Tudi pri izbiri blaga ste lahko ustvarjalni in izbirate med bombažnim poplinomvafel tkanino ali bombažnim jersey-em.

 

 

7. GNEZDECE


Gnezdece, ki še pred nekaj leti ni bilo tako priljubljeno, je eden izmed boljših načinov, da bo vašemu malčku vedno udobno in prijetno tudi izven posteljice. Za izdelavo priporočamo bombažni poplin, barvo in vzorčke pa uskladite z barvami v sobi. Da bo vsako gnezdece posebno lahko svojega dopolnite z raznimi detajli, dekorativnimi trakovi, naborki, mašnicami itd.

 

 

8. PREVIJALNA PODLOGA


Še en izdelek v sobi, ki bo veliko v uporabi, je previjalna podloga, ki pa ni nujno, da je enobarvna in dolgočasna. Pisano PUL pletivo se bo lepo vklopilo v obstoječo barvno shemo vsake sobice, ker pa je material vodoodporen, ni skrbi, da bi med previjanjem prišlo do večje nezgode. Vedno bolj pa so priljubljena pralna pregrinjala za previjalno podlogo, katere lahko izdelate iz naravnih materialov, da bo previjanje kar se da prijetno in udobno.

 

9. BALDAHIN


Baldahin brez dvoma doda čarobnost, ki je v otroštvu nikakor ne sme primanjkovati. Poleg tega, da je sobica zaradi njega toliko lepša in bolj posebna, lahko z mehkim tilom nudimo dojenčkom dodatno zaščito, da jim muhe ali komarji ne bodo kvarili spanca.

 

 

10. MOBILE


Mobile je eden izmed naših najljubših dodatkov, saj obstaja tisoč in en motiv, prav vsak pa je poseben. Lahko se namreč odločite za izdelavo gozdnih živali, morskih ribic, zvezd in planetov, prikupnih dinozavrov itd. Tudi izbira blaga je zelo obširna, saj vam pride prav vse od filca, poplinov, umetnega usnja, lažjih dekorativnih materialov, tetra tkanine...

 

 

11. KVAČKANA ROPOTULJICA


Med drugim želimo pri dojenčkih spodbujati njihov razvoj in zato so kvačkane ropotuljice prava izbira. So mehke, da ne pride do poškodb, enostavne za držanje v majhnih rokicah in nasploh prikupne. Barvo preje seveda izberete sami, po želji pa lahko dodate tudi kraguljčke, zaradi katerih bo igrača še bolj zanimiva.

 

 

12. TETRA PLENICE


Ob vprašanju “kateri izdelek najpogosteje uporabljate?” verjamemo, da bi večina mamic odgovorila ravno tetra pleničke. Praktične so za umivanje, z njimi lahko obrišemo obrazek, otroku jo lahko podložimo pod glavo itd. Sešijete lahko nekaj različnih velikosti, saj so dovolj nežne za občutljivo kožo, z vsakim pranjem pa se še zmehčajo. In če že morajo ležati povsod, lahko izberete tiste barve in motive tetra tkanine, ki so vam najbolj pri srcu.

 

 

13. SPALNA VREČA


Da ponoči ne bi skrbeli ali so majhni navihančki pokriti ali ne, lahko dekico nadomestite s prijetno spalno vrečo iz velurja ali tetra tkanine, za notranjost pa lahko uporabite bombažni jersey. Spalna vreča je dovolj zračna in omogoča neomejeno gibanje, med tem, ko še vedno dovolj greje in tako omogoča sladke sanje.

 

 

Veselo na delo in poskrbite, da bo tudi vašim malčkom prva sobica ostala vedno v prijetnem spominu.