Domači spa

Ne glede na to, koliko dela in obveznosti imamo, ne smemo pozabiti, da si je potrebno vzeti čas zase. To lahko pomeni cel dan majhnih užitkov ali pa en večer, ko lahko pozabimo na vsakdanje skrbi.

Ob misli na sprostitev se nam v mislih takoj izpiše beseda “spa”. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako si lahko z malce domišljije pripravite pravi sprostitveni tretma kar v domačem okolju. 

1. Najprej prižgite svečo z nežnim vonjem in zavrtite umirjeno glasbo, ki vas bo spremljala. Predhodno sešijte trak za lase iz prijetnega in elastičnega bombažnega jerseya ter ga namestite tako, da vam lasje ne bodo silili v oči. Uporabite lahko tudi scrunchy elastiko, navodila za izdelavo pa preverite tukaj.

 

 

2. Naslednji korak je uporaba pralnih blazinic, ki jih sešijete iz frotirja ali tetra tkanine. Iz obraza bodo nežno obrisale šminko in ostale sledi napornega dne. Izdelava je zelo preprosta in vse kar morate narediti je, da iz blaga izrežete poljubno obliko ter zarobite. 


Ko to naredite, si privoščite nego obraza, ki vas bo osvežila. Nato pa se potopite v mehurčke, zamižite in začutite, kako se vaše telo sprošča.

3. Na koncu, ko so lasje še mokri, jih zavijte v turban, narejen iz frotirja ali vafel tkanine, ki bo vpil odvečno vodo iz las. Takšen turban je izjemno praktičen, njegova izdelava pa je zelo hitra. 4. Priporočamo, da predhodno sešijete tudi kopalni plašč, ki bo poskrbel za maksimalno udobje. Super izbira blaga je ponovno frotir, lahko pa uporabite tudi vafel ali pa mehek velur. Navodila za šivanje preverite na tej povezavi.Na poti iz kopalnice se ne pozabite ustaviti v kuhinji, kjer si natočite svoj najljubši čaj. Napotite se neposredno do dnevne sobe, kjer uživajte preostanek večera ob prebiranju svoje najljubše knjige.