NOVA KOLEKCIJA je tukaj!

Vse kar potrebuješ za vezenje

Vezenje je zelo priljubljen hobi pri vseh generacijah, vendar kljub trenutni priljubljenosti ta tehnika ni nova. Stari Egipčani in Grki so npr. vezenje v geometrijskih vzorcih uporabljali za obrobljanje tunik, v Peruju pa so z različnimi vbodi oblikovali tudi tridimenzionalne bordure.

Za kakovostne izdelke potrebuješ le nekaj pripomočkov. Hitro preveri, katere!

 

OBROČ ZA VEZENJE

Obroč poskrbi, da je blago med vezenjem napeto in na mestu. Z njim bodo tvoji šivi lepši in dovolj čvrsti. Izpostaviti moramo, da uporaba obroča seveda ni obvezna, je pa lahko zelo koristna še posebej, če se z vezenjem srečuješ prvič. Na voljo so različne velikosti obročev, saj so namenjeni različno velikim projektom. Predlagano je, da izbereš obroč, ki je dva ali tri centimetre večji kot bo tvoja kreacija. Obroče v naši ponudbi lahko preveriš tukaj

 

 

Kako namestimo obroč?
 
Najprej odviješ vijak na vrhu ter tako ločiš notranji ter zunanji krog. Notranji obroč (brez vijaka) položi na ravno delovno površino, čez njega položi blago z licem navzgor ter na koncu položi zunanji obroč čez blago. Pazi, da spodnji obroč ne dvigneš iz ravne površine, saj bo tako blago ostalo ravno in napeto. Na koncu zatisni vijak toliko močno, da blago ne zbeži ter povleci blago za robove, da se dokončno izravna. Na koncu zatisni vijak do konca.
 

KAKOVOSTNO BLAGO 

Kakovostno blago brez dvoma enačimo s kakovostnim končnim izdelkom. Idealen material za takšen podvig so tkanine za vezenje, ki jih pri nas najdeš v različnih gostotah :) Iz njih lahko izdelaš prte, prtičke, zavese, okraske, čestitke in ostale dekorativne elemente. Če želiš poživiti svoja oblačila pa lahko za vezenje uporabiš blago iz naravnih surovin, kot je bombaž, lan, svila, volna ali mešanica naštetega. Naravni materiali so namreč dovolj mehki in hkrati trpežni, da se bo vezenje dobro obdržalo.
 
NAMIG: Blago pred začetkom dela vedno operi, saj se lahko drugače skrči in uniči kreacijo.
 
 
 

PREJA ZA VEZENJE 

Ker brez preje ni končnega izdelka, smo v ponudbo dodali čisto nov artikel! Na voljo je malo morje različnih odtenkov kakovostne preje za vezenje, s katerimi bodo tvoje kreacije zaživele Vse lahko najdeš tukaj.

 

 

ŠKARJICE ZA VEZENJE

Škarjice so idealne za razna dela z vezeninami, saj so majhne in delikatne. Rezila so narejena iz nerjavečega jekla in so zato zelo trpežna.

 

 

 

Kateri izdelek bo prvi na vrsti? :)

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: