Venček iz umetnega usnja

Obožujemo veseli december! Ne samo zaradi božičnih filmov, živahnih pesmi in vroče čokolade v potokih (z ekstra penicami, seveda), pač pa zaradi celotnega veselega vzdušja, ki nam vsakič ogreje srce. In tako vzdušje lahko hitro pričaramo z raznimi dekoracijami, ki jih ustvarimo kar sami.

Danes smo za vas pripravili navodila za prav poseben dekorativni venček.

 

Potrebujemo:

- okoli 20 prožnih vejic dolžine 60 cm

- žico ali tanko vrvico

- manjše koščke umetnega usnja

- risalne žebljičke

- lepilno pištolo

- trak za obešanje

 

 

1. Najprej dve vejici z žico ali vrvico zvežemo tako, da oblikujeta krog premera 30-35 cm. Nato dodajamo vejice eno po eno, da venček naredimo bolj bogat.

  

2. Na list papirja narišemo poljubne oblike za rožice. Potrebujemo štiri različne dimenzije - premerov približno 9, 8, 7 in 6 cm - da dobimo 3D videz rožic. Te oblike prerišemo na hrbtno stran umetnega usnja in jih izrežemo. Koščke umetnega usnja nabadamo na risalne žebljičke - vsaka rožica je sestavljena iz 3 ali 4 delov. Začnemo z najmanjšim koščkom in nadaljujemo z večjimi. Konico risalnega žebljička zapognemo s pomočjo tršega predmeta, npr. kladiva. Za celoten venček potrebujemo približno 8 rožic. 

 

 

 

3. Na hrbtno stran rožice nanesemo lepilo in rožico namestimo na želeno mesto na venčku. Enako naredimo z ostalimi rožicami.

 

 

 

4. Skozi venček napeljemo satenast ali organza trak in ga obesimo.

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: