NOVA KOLEKCIJA je tukaj!

Tekstilni lab v Centru Rog

Obiskali smo kreativno središče Center Rog znotraj katerega deluje tekstilni laboratorij, ki kar kliče po ustvarjalnih projektih. Preveri, kaj vse te pričakuje v lab-u in preizkusi svoje znanje za šivalnim strojem tudi ti.

Center Rog


V Ljubljani je konec lanskega leta svoja vrata odprl Center Rog. Kreativno središče, v sklopu katerega najdemo kar devet proizvodnih laboratorijev, je opremljeno s tradicionalnimi ročnimi orodji kot tudi z najsodobnejšimi tehnologijami. Center Rog je pravo mesto za udejanjanje kreativnih idej v izdelke, saj se tukaj družijo posamezniki oz. posameznice vseh generacij, ki prepletajo svoja znanja iz najrazličnejših področij v zanimive in unikatne zgodbe.

Včlanitev v Center Rog omogoča dostop do vseh devetih proizvodnih laboratorijev. Poleg tega članstvo prinaša brezplačno usposabljanje za strojno opremo po izbiri, popust pri nakupu vodenih delavnic, tečajev in izobraževanj.

 

 

Predstavitev tekstilnega lab-a

 

Tekstilni laboratorij oz. lab je delavnica, ki je namenjena širši publiki. Tukaj lahko udejanjiš svoje najdrznejše projekte, se lotiš šiviljskih popravil ali ustvariš nove unikatne kose. Tekstilni lab ponuja kvalitetne stroje in opremo za tekstilno oblikovanje, strokovno mentorstvo in usmerjanje s strani vodje tekstilnega lab-a in izobraževanja oz. usposabljanja na področju tekstilnega in modnega oblikovanja.

 

 

Kaj vse je na voljo v tekstilnem lab-u?

- industrijski šivalni stroj
- industrijski overlock stroj
- stroj za varjenje šivov
- vezilni stroj
- digitalni pletilni stroj
- klasični pletilni stroj
- toplotna preša
- postaja in orodje za sitotisk
- digitalni tiskalnik za tisk na blago do širine 190 cm s profesionalnim parilnikom
- profesionalna likalna postaja
- miza za krojenje

 

 

 

 

Komu je namenjen tekstilni lab

 

Tekstilna delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima svet tekstilnega in modnega oblikovanja. Delavnica je primerna za začetnike in tiste, ki bi radi ustvarili bolj kompleksne kreacije.

Predstavitev vodje tekstilnega lab-a

Uroš Topić, tudi sam modni in tekstilni oblikovalec, se je specializiral predvsem v izdelavi vzorcev in tapiserij za žakarsko tkanje, njegova posebna strast pa so zgodovinska oblačila in tekstil za interier. Pri oblikovanju navadno združuje več tekstilnih tehnik (od tiska, krojenja, šivanja, do vezenja, pletenja…), zaradi česar bo pravi naslov za morebitna vprašanja pri razvijanju oblačil in drugih tekstilnih izdelkov.

 

Dogodki in delavnice, ki potekajo v tekstilnem lab-u

V sklopu tekstilnega lab-a potekajo številne šiviljske delavnice in izobraževanja, ki so namenjene popolnim začetnikom kot tudi naprednim uporabnikom. Dogodke in delavnice, ki potekajo v sklopu Centra Rog najdete na:

https://www.center-rog.si/program/

 

Vizija in plani tekstilnega lab-a za prihodnost

V tekstilnem lab-u želijo ustvariti okolje, ki je vabljivo tako za popolne začetnike, kot profesionalce na njihovem področju. Tehnološka oprema to vsekakor omogoča; hkrati pa si z raznovrstno ponudbo programa prizadevajo, da vsak najde svoj prostor v tekstilnem lab-u Centra Rog.Se vidimo v Centru Rog!