Opremljanje otroške sobe

Z malce ustvarjalnosti in domišljije se lahko pri opremljanju otroške sobe podate na pravo pustolovščino. V sobo dodajte zanimive dodatke, ki bodo dali piko na i in sobo spremenili v najljubši prostor vašega malčka. Aktivno preživljanje prostega časa v njej bo od zdaj naprej pravo doživetje, z izbiro naravnih in prijetnih materialov pa boste dosegli, da bo otroško dnevno in nočno sanjarjenje sproščeno in udobno.

1. POSTELJNINA

Pri posteljnini je ključno, da izberete 100 % bombažno tkanino, da bodo spalne urice mirne in prijetne. Predlagamo bombažni poplin, ki je naraven in zračen, ali mehko bombažno tetra tkanino. Poleg tega je posteljnina krasen dekorativni dodatek v otroški sobi, saj lahko izbirate med najrazličnejšimi vzorci in barvami.

 

 

 

2. ODEJA

Iz prijetnega bombažnega vafla lahko izdelate odejo s cofki (preveri našo blog objavo), ki se bo podala k barvam posteljnine. Odeja ne bo uporabna samo v hladnejših mesecih, ampak tudi poleti, saj je izjemno zračna, tako da jo lahko uporabljate skozi celo leto. Čez dan pa bo služila kot posteljno pregrinjalo.

 

 

 

3. DEKORATIVNE BLAZINE

Igralni kotiček bo še bolj udoben, če boste vanj dodali nekaj dekorativnih blazin. Iz našega nabora dekorativnih tkanin boste zagotovo našli vzorec, ki bo pisan na kožo vašemu malčku.

 

 

 

4. GUGALNICA

Z malo domišljije izdelajte otroško gugalnico in jo namestite kar v otroško sobo. Je odličen dekorativni element, hrati pa bo otroško veselje ob uporabi gugalnice nepopisno. Za izdelavo priporočamo debelejše dekorativne tkanine. Pri namestitvi bodite pozorni na to, da bo gugalnica ustrezno pritrjena na strop, in na nosilnost le-te.

 

 

 

5. INDIJANSKI ŠOTOR

Indijanski šotor lahko postavite kar v otroško sobo, v toplejših mesecih pa ga preselite na vrt ali teraso. Šotor je dovolj prostoren za igro več malih indijančkov, ki bodo zagotovo navdušeni nad njim. Pogosti obikovalci tipija so tudi starši, ki radi ohranjajo otroka v sebi. Preverite naš blog za izdelavo tipija po vaši izbiri.

 

 

 

6. IGRAČE

Otroških igrač je vedno polna hiša, vendar imajo tiste, ki so narejene doma, posebno vrednost in mesto na polici. Za svojega malčka lahko izdelate igrače iz najrazličnejših materialov (bombaž, tetra tkanina, pliš, kosmateni materiali), senzorne knjige ali druge miselne igre.

 

 

 

7. KOŠ ZA IGRAČE

Ko je igralnih uric konec, morajo igrače na svoje mesto. Za otroško sobo izdelajte koše za shranjevanje igrač iz lažje dekorativne tkanine, tako da bodo le-te vedno na svojem mestu, sobica pa pospravljena in urejena.

 

 

 

8. ZATEMNITVENA ZAVESA

Zatemnitvene zavese so odlična izbira za otroško sobo. Z izbiro le-teh ne bo več težav z jutranjimi sončnimi žarki, ki vašega malčka prezgodaj zbudijo iz sladkega spanca. Tkanine za zatemnitvene zavese so sestavljene iz treh gostih plasti, od katerih je srednja iz črnih niti, ki omogočajo odlično zatemnitev prostora, hkrati pa varujejo pred sončno toploto.

 

 

 

9. OTROŠKA SEDEŽNA GARNITURA

Z mini sedežno garnituro lahko opremite vsako otroško sobo. Vašemu malčku bo služila kot udoben bralni sedež, kotiček za sproščanje ali prostor za brezskrbno igro z najljubšimi igračami. Preveri naš blog za izdelavo otroške sedežne garniture.

 

 

 

10. IGRALNA PODLOGA

Igralna podloga je odlična izbira za varno in udobno igro vašega malčka. Na našem blogu preverite izdelavo nadvse uporabne igralne podloge, ki služi tudi kot vreča za shranjevanje igrač.

 

 

 

11. DEKORATIVNE ZASTAVICE

Steno otroške sobice popestrite z dekorativnimi zastavicami, ki jih izdelate iz lažje dekorativne tkanine ali iz bombažnega poplina. Izbirate lahko med najrazličnejšimi barvami in vzorci.

 

 

 

12. ZABAVA V PIŽAMI

Pižama naj bo udobna in zračna, da bo spanec kar se da prijeten. Izbirate lahko med različnimi materiali z otroškimi motivi, kot so bombažni jerseytetra tkanina ali prožen frotir. Izberite ustrezen kroj, simpatičen vzorec in zabava se lahko začne.