Modni trendi za jesen in zimo 2022/2023

Po dolgih mesecih sanjarjenja o novih modnih smernicah za zimo in jesen smo iz največjih modnih prestolnic prejeli namige o novih trendih. Skupaj preverimo, kakšna oblačila bomo nosili to sezono.

Kljub ustvarjalni sferi, ki še naprej spodbuja domišljijo in ustvarjalnost, so se številni modni kreatorji vrnili k osnovam stila, ki jih lahko v svoj vsakdan vključiš tudi ti.

KLASIČNA BELA MAJICA

Klasična bela majica brez rokavov se je vrnila na modno sceno in očitno bo tukaj ostala kar nekaj časa. Odlično se poda skoraj vsakemu stilu, v hladnejših mesecih pa je videti super tudi pod puloverji, jopicami in jaknami. 

 

UMETNO KRZNO 

V mrzlih zimskih mesecih se bomo greli z zanimivimi plašči iz umetnega krzna. Tokrat bo poudarek na volumnu, ki ga ne sme primanjkovati, v ospredju pa bo naravna barvna paleta. Zaradi nežnejših barv bo tak plašč kot nalašč za vsakdan kot tudi za posebne priložnosti. 

 

ŠOLSKA UNIFORMA 

Osnove mode se vračajo! Po namigih na vračanje k šolski uniformi pred nekaj sezonami, je ta končno tu. Vizija šolske uniforme zajema vse od klasične bele srajce, do kravate, brezrokavnika, suknjiča in krila ali hlač. Tak komplet je že postal pravi hit letošnje sezone. 

 

PROSOJNE TKANINE

Trend transparentnosti poudarja lepoto in samozavest žensk, ne glede na to, ali je dan ali noč. Prosojne tkanine dodajo preprostim kreacijam pridih čarovnije, klasičnim in elegantnim kompletom pa dodajo erotični naboj. ZAPELJIVI STEZNIKI

Ko se je vizualna zanimivost steznika srečala z lepimi barvami in vzorci se je rodil trend, ki nam prikazuje novo vrsto sodobne ženstvenosti. Steznik se lahko obleče kar na srajco, majico ali obleko in na ta način pomaga izraziti ustvarjalnost. 

KRALJESTVO ŽIVALI

Živalski potiski prihajajoče sezone so drzni, dekadentni in pravljični. Vključiš jih lahko v majice, tunike, srajce, jope, obleke, plašče in tudi bunde. Vsakemu oblačilu bodo dodali namreč piko na i. Kljub divjemu vzorcu se predlaga uporaba bolj umirjenih barv. 
XXL PLAŠČ

Če obstaja ena stvar, v katero se izplača vložiti, je to zelo dolg plašč (v tem stilu lahko sešiješ tudi suknjič ali formalno jakno), ki ga boš lahko uskladil_a z vsemi oblačili v omari. Za maksimalno nosljivost izberi naravne odtenke, ali pa ravno obratno – zelo vpadljive barve. Tako bo to tvoj neponovljivi dodatek. 

 

NIZ ŽIVIH BARV

Poslovne obleke bodo to leto naredile največji učinek na ljudi okoli tebe, če zanje izbereš divje barve. V poštev ti pride vse od električno zelene, neonsko rumene in kraljevsko modre. Divjo barvo skombiniraj z minimalistično silhueto. 

 

VIRI:

https://www.vogue.fr/fashion/galerie/fashion-trends-fall-winter-2022-2023

https://www.ellecanada.com/fashion/trends/the-top-fashion-trends-for-fall-winter-2022

https://www.lofficielbaltic.com/en/fashion-week/top-10-trends-for-the-fall-2022-2023