Mavrična blazina

Vedno radi opazujemo otroško veselje, ko nekje med dežjem in soncem ugledajo pisano mavrico. Ne razumite nas narobe, tudi mi jo obožujemo, vendar pa motiv mavrice še veliko raje gledamo na lepem in prijetnem materialu.

Januar je med drugim idealen mesec za osvežitev doma, saj tako začnemo novo leto v stilu. Včasih je dovolj že nekaj malenkosti, kot je prikupna blazina z motivom mavrice, da otroška soba ponovno zaživi. Blazino lahko sešijete kar sami, in sicer s pomočjo navodil ter brezplačnega kroja, ki smo ga pripravili za vas.

 

POTREBUJEMO:

- 0,4 m belega poplina

- 0,3 m zelenega poplina

- 0,2 m roza poplina

- 0,2 m rumenega poplina

 

 

 

1. Natisnemo brezplačen kroj za mavrično blazino. Mavrico razrežemo na posamezne dele, s pomočjo katerih bomo izrezali krojne dele za šivanje. Vse dele kroja položimo na blago ter jih prerišemo, pri čemer okrog in okrog vsakega dela dodamo še 5 oz. 10 mm dodatka za šiv (glej navodila na kroju). Na blago prenesemo tudi oznake s kroja. Izrežemo in kose zložimo v mavrico.

 

 

 

2. Kroje dele enega za drugim šivamo skupaj - lice na lice, pri čemer si pomagamo z oznakami na blagu, ki se morajo ujemati. Začnemo z najmanjšim, notranjim lokom in nadaljujemo navzven. Za lažje šivanje si pomagamo z bucikami. Šivamo 5 mm od roba.

 

 

 

 

3. Ko skupaj sešijemo vse bele in barvne loke mavrice, na dno prišijemo še bel rob. Šivamo 5 mm od roba.

 

 

 

4. Mavrico dobro polikamo in nanjo lice na lice položimo belo hrbtno stran. Sešijemo okrog in okrog, 10 mm od roba, na spodnjem robu pa pustimo 10 cm odprtino, skozi katero blazino obrnemo na pravo stran.

 

 

 

 

5. Skozi odprtino blazino napolnimo s polnilom in odprtino zašijemo.

 

 

 

 

Precej enostavno, kajne? Najboljše pri vsem pa je, da lahko barve in vzorčke kombinirate po lastni volji, dokler ne najdete perfektne kombinacije.  

 

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: