Makrame torbica za stekleničko

Izjemno praktičen izdelek, ki se ponaša tudi z zanimivim videzom. Izdelava ni zahtevna, ti bo pa taka torbica zagotovo olajšala dolge sprehode, saj lahko vanjo pospraviš stekleničko z vodo in imaš tako proste roke za ostale dejavnosti.

POTREBUJEMO:

  • 8, 8 m makrame vrvice debeline 4 mm
  • mehko podlogo (debelješi filc, pena, stiropor,...)

 

Za začetek odrežemo 4 kose vrvice v dolžini 2 m in 1 kos vrvice v dolžini 0,8 m. Vse 4 kose vrvice zložimo na polovico in jih z zanko skupaj postavimo v obliki znaka plus.

 

 

 

Vsako sosednjo vrvico zložimo eno poleg druge. Ponovno smo ustvarili obliko znaka plus.

 

 

 

 

Vzamemo dve vrvici in ju položimo kot zanko, nato vzamemo naslednji dve in postopek ponovimo. Enako storimo tudi s tretjo in četrto ter vse potegnemo skozi prvo zanko ki smo jo položili.

 

 

 

 

 

 

Zanko zategnemo in na ta način dobimo dno naše torbice.

 

 

 

 

Odmerimo 5 cm od konca vozla in mesto označimo z bucko.

 

 

 

Sedaj bomo naredili križni vozel. Primemo prvo vrvico in jo položimo križno čez drugo vrvico z zanko. S prvo vrvico nadaljujemo pot pod drugo vrvico, postavimo še eno zanko in nazaj pod drugo vrvico. Nato vrvice zategnemo, da dobimo vozel. Enako ponovimo na ostalih treh.

 

 

 

 

 

 

 

 

Da dobimo mrežast učinek naše torbice, postavimo dva vozla enega ob drugega in vrvice ločimo. Zunanji dve odmaknemo in nadaljujemo z notranjima vrvicama.

 

 

 

 

Enako kot v prejšnjem koraku, naredimo vozel. Postopek ponovimo na ostalih treh delih.

 

 

 

 

 

 

Našo torbico zložimo na polovico in ločimo vrvice v dva para. Od spodnjega vozla odmerimo 10 cm in ponovimo križni vozel, ki smo ga delali do sedaj. Pazimo le, da uporabimo za vsako stran 2 vrvici.

 

 

 

 

 

Vrvice ki so ostale od vozla položimo naprej v obliki U, s tem smo dobili naš ročaj. Določimo sredino našega ročaja in zalepimo z lepilnim trakom.

 

 

 

Nato vrvico dolgo 0,8 m zložimo dvakrat ob dolžini držala in jo pričnemo močno ovijati okoli držala.

 

 

 

 

Ko pridemo do konca, vrvico zavežemo.

 

 

Preostali del vrvice, ki nam ob straneh kuka ven, lahko počesemo ali odrežemo.

 

 

 

Torbica je narejena :)

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: