Kako namestiti plastične pritiskače?

Pritiskače uporabljamo v šiviljskem svetu zelo pogosto, a nam lahko včasih povzročijo kar nekaj preglavic, če ne vemo, kako jih pravilno namestiti.

Pritiskače lahko uporabiš za zapenjanje bodijev, majic, posteljnine, vrečk in še mnogo drugega, zato hitro preveri, kako jih lahko z nekaj potezami enostavno namestiš tudi sam_a.

 

Prvo kar moraš storiti je, da izbereš pritiskače, ki jih želiš pritrditi. To so lahko plastični, kovinski ali pa npr. prišivni. Tokrat smo se odločili za plastične pritiskače.

 

Poleg tega potrebuješ tudi klešče in nastavke za klešče ter blago, na katero želiš pritrditi pritiskače.  

 

 

1. Priprava klešč za nameščanje pritiskačev poteka vedno na samem začetku procesa. Vse potrebne nastavke nastavi kot je prikazano na posnetku (bel nastavek posebej, ostala dva skupaj).

 

2. Plastični pritiskač je sestavljen iz 4 delov in zato vedno pazi, da združiš tista dva dela, ki se ujemata. V vsakem paru mora biti namreč del pritiskača s plastično palčko in del pritiskača z luknjico.

 

3. Pritiskač nastavimo tako, da en del pritiskača (tistega, kjer je paličica) položimo v bel nastavek na kleščah in čez postavimo želeno blago. Nato na označeno mesto, ki je vidno zaradi plastične paličice, postavimo drugi del pritiskača, poravnamo in močno stisnemo klešče skupaj.

 

4. Postopek ponovimo na drugem delu izbranega blaga, in sicer na mestu, kjer želimo blago zapeti s pomočjo pritiskača.

 

5. TA-DA, delo je zaključeno. Enostavno, kajne?

 

 

Za lažjo predstavo smo pripravili tudi video posnetek.

 

 

 

Sedaj pa veselo na delo 😊

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: