Pustni kostum: Sladkorna pena

Naj bo tvoj pustni kostum letos sladek kot sladkorna pena! Simpatična ideja, ki ne potrebuje veliko truda za izvedbo. Zagotavljamo ti, da boš s tem kostumom v središču pozornosti.

POTREBUJEMO:

  • Bel filc

  • Puhek polnilo

  • Saten trak

  • Barvo za barvanje končnega izdelka (uporabiš lahko barvo v spreju, barve na vodni osnovi, tempere, barve za tekstil itd.)
1. Iz filca izrežemo kvadrat dimenzije 100 x 100 cm ter ga zložimo na polovico.
 
 
 
2. Označimo luknjo za vratni izrez in globino rokava.
 
 
 
3. Na prepognjenem delu nato tudi izrežemo luknjo za vratni izrez ter globino rokava.
 
 
 
4. Z lepilom zlepimo skupaj rame in drugo stranico, ki ni bila prepognjena. S tem smo dobili osnovo za našo sladkorno peno.
 
 
 
5. Iz filca izrežemo še trikotnik. Širina trikotnika naj bo prilagojena obsegu tvoje glave, da ti bo nošenje kar se da udobno.
 
 
 
6. Trikotnik zavijemo v stožec in ga zalepimo.
 
 
 
7. Puhek polnilo oblikujemo v kroglice različnih velikosti in jih nalepimo po celotni površini kostuma ter po robu stožca.
 
 
 
8. Tako je videti izdelan stožec.
 
 
 
9. Na notranjo stran stožca pritrdimo še dva satenasta trakova, ki jih zavežemo pod brado. Tako ti bo nošenje stožca na glavi veliko bolj udobno.
 
 
 
10. Ko se lepilo popolnoma posuši in ko je puhek polnilo dobro fiksirano, ga pobarvamo v poljubno barvo. V našem primeru smo uporabili barvo v spreju, ti pa lahko uporabiš tudi vodne barve, tempere ali barve za tekstil. Izbira je tvoja.
 
 
 
Sladkorna pena je končana! Upamo, da ti tako zanimiv, zabaven in simpatičen kostum letos prinese polno košarico slastnih krofov :)
Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: