Pustni kostum: Hedwig

Če mahanje s palico ni po tvojem okusu, si pa želiš biti del čarovniškega sveta, lahko za ta pust upodobiš Hedwig, Harryjevo zvesto prijateljico. Izdelava pustnega kostuma je zelo zabavna, saj lahko pomagajo tudi otroci, končni rezultat pa res prisrčen.

Hitro preveri navodila in to leto kar poleti v prihajajočo pomlad. Pripravili smo brezplačen kroj za otroke velikosti 116-128.

 

KAPA

 

Potrebujemo:

- 0,5 m belega/smetana jerseyja

- kos rumenega filca ali velurja

- kos črnega filca ali velurja

- košček belega filca ali velurja

- 2 cofa velikosti okoli 8 cm

- lepilo za tekstil/lepilno pištolo

 

 

1. S pomočjo BREZPLAČNEGA KROJA iz jerseyja izrežemo krojna dela za kapo, iz filca ali velurja pa detajle za oči in kljunček. Koščke za oči zlepimo skupaj.

 

 

 

2. Najprej sešijemo vse štiri všitke 6 mm od roba.

 

 

 

3. Nato oba krojna dela položimo lice na lice in sešijemo okrog in okrog z elastičnim šivom 6 mm od roba, pri čemer pustimo odprtino, skozi katero kapo obrnemo na pravo stran. Odprtino zašijemo.

 

 

 

 

4. Del kape, kjer je viden šiv, potisnemo v drugo polovico kape. Prilepimo oči in kljunček ter prišijemo cofa.

 

 

 

TUNIKA IN KRILA

 

Potrebujemo:

- 1,4 m belega velurja

- 1,5 m belega/smetana tankega filca (1-1,5 mm)

- 1 m svetlo bež tankega filca (1-1,5 mm)

- 2 pritiskača

 

1. S pomočjo BREZPLAČNEGA KROJA iz velurja izrežemo krojna dela za tuniko. Sešijemo ramenska in stranska šiva 1 cm od roba. Robljenje ni potrebno, saj se velur ne cefra. Iz preostanka velurja izrežemo še osnovo za krila v obliki polkroga.

 

 

 

2. Na obe strani vratnega izreza na tuniko in osnovo za krila prišijemo pritiskača. 

 

 

 

3. Na notranjo stran vogalov osnove za krila prišijemo zanki iz elastike.

 

 

 

4. Iz belega in bež filca izrežemo koščke za perje in jih z lepilom ali lepilno pištolo prilepimo na sprednjo stran tunike ter na osnovo za krila. Pri tem koraku se nam lahko pridužijo tudi otroci, ki bodo zagotovo rade volje pomagali pri izdelavi svojega kostuma.

 

 

 

 

 

 

Simpatični kostumi nam vedno popestrijo vsak dan. Ne pozabi nas označiti v svojih objavah, če se odločiš, da te bo ta pust spremljala ravno Hedwig.

 

 

Da Hedwig ne bo po za pusta hrusta okoli letela sama, hitro prepričaj prijatelja ali prijateljico, da prevzamejo vlogo Harry Potterja. Navodila za izdelavo ogrinjala, šolskega grba in kravate te čakajo tukaj.

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: