Mašnica iz blaga

Letošnji prazniki bodo morda potekali nekoliko drugače, kot smo vajeni, vendar to ne pomeni, da v veseli december ne moremo vnesti nekaj ustvarjalnosti. Svoje najbližje lahko presenetite z dobro premišljenim darilom, ki jim bo narisalo nasmeh na obraz, da pa bo paket še toliko bolj poseben, ga okrasite na prav poseben način. Vas zanima, kako?

 

Z mislijo na okolje letošnje paketke dekorirajte z doma narejenimi mašnicami, ki bodo pika na i. Vse, kar potrebujete je nekaj blaga ali traku, velika skodelica vroče čokolade in praznični film v ozadju. Saj veste, v dobri družbi je vse vedno bolje.

Potrebujete:

- blago (juta, lan, lažja dekorativa, til…) ali že izrezan trak v dolžini 90 cm in širini cca 4 cm

- žičko
- škarje
- klešče

1. Če ste se odločili za blago in ne trak, ga morate najprej narezati na 90 cm dolg trak. Nato rob traku zavijte, da ustvarite zanko, kot je prikazano na fotografiji. Repek traku skrijte v notranjost tam, kjer se stikajo prsti, da je sprednja stran traku obrnjena navzgor.

 2. Zložite trak na spodnji strani, tako da naredite prvo zanko. Zavrtite trak, da se bo sprednja stran ponovno kazala navzven in ga stisnite na sredini. Za lažjo predstavo si pomagajte s spodnjimi fotografijami (opomba: trak boste morali zasukati po vsaki zanki, in sicer zato, da bo sprednja stran blaga vedno gledala navzgor).3. Zložite trak na nasprotni strani od prve zanke, da ustvarite drugo zanko. S prsti pridržite obe zanki, da se prepričate ali ste enake dolžine. Zasukajte trak in ga ponovno stisnite.

 
4. Začnite drugi niz zank na enak način, kot ste to naredili prej. Pomagajte si s prsti, da izmerite dolžino zank, da se prepričate, ali so enake dolžine.5. Nadaljujte z zlaganjem zank in sukanjem traku, dokler nimate 5 zank na vsaki strani.6. Vstavite žičko skozi zanko na sredini (tisto, ki ste jo naredili prvo) in jo zavijte okoli. Preden žičko
zatisnete, se prepričajte, da je zadnji repek traku prepognjen nazaj, in sicer tako, da sprednja stran traku gleda navzgor, tako kot preostanek mašne. En konec žičke pustite daljši kot drugi, ter žičko trikrat zavijte. Žičke na tem koraku še ne režite.

7. Repek traku, ki visi odrežite na želeno dolžino. Trak, ki ste ga odrezali, vstavite skozi osrednjo zanko (to, ki ste jo prvo naredili). Tisti del, ki ste ga vstavili, naj bo vsaj toliko dolg, kot so dolge preostale zanke. Primite daljši kos žičke s hrbtne strani in ga vstavite skozi osrednjo zanko, čez vstavljen trak in okoli na zadnjo stran, kot je to prikazano na fotografiji.

 8. Močno zavijte žičko skupaj, višek odrežite in jo poravnajte ob mašno. Preverite, da sta oba trakova enake dolžine, po potrebi ju obrežite.
9. Vsako zanko posebej prerazporedite, da niso več ena nad drugo, pač pa, da tvorijo krog.Naj se obdarovanje prične! 😊

Vir: DIY: How to Tie a Loopy Bow - Save-On-Crafts (save-on-crafts.com)

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: