Kostum - netopirjeva krila

Črno obleko, ali le črn top in hlače lahko spremenite v kostum netopirja. Vzelo vam bo zelo malo časa. Najbolje pa je, da lahko h kostumu oblečete kos iz omare v črni barvi.

 

Za izdelavo potrebujete 1 m bombažnega jersey pletiva v črni barvi. Priporočamo, da res izberete to vrsto materiala, saj robov ni treba robiti.
Približno 20 cm tršega materiala, kakšen skaj ali debelejša tkanina v črni barvi za ušesa, 20 cm elastike, obroč za lase ter vroče lepilo.

 

Prepolovite svoje blago. Iz skrajnega desnega roba zgoraj po diagonali vzporedno izrežite tri polkroge, kot kaže slika. Za lepe okrogle linije si pomagajte s kakšno večjo posodo ali krožnikom.

 

 

Blago raztegnite ter na oba konca netopirjevih kril prišijte zanko, ki jo izdelate iz elastike. V zanko si pri nošnji zataknite prste, da vam drži konce kril na rokah.

 

 

Iz tršega blaga izrežite 4 enake trikotnike. Po dveh stranicah jih sešijte ali prilepite skupaj. Z lepilom jih prav tako pritrdite na obroč ter počakajte, da se posuši. Oblecite zanimivo majico ali obleko, ter si z varnostno sponko na vratni izrez zadaj pripnite krila, ter v elastične zanke zataknete prste.

 

Netopirja krila lahko izdelate tudi za najmlajše, morda jih uporabite pri izdelavi različnih kostumov za Batmana in podobno.

 

 

VIR: http://www.sheknows.com/beauty-and-style/articles/1053137/easy-diy-bat-halloween-costume

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: