Kako izdelati špageti naramnice?

Obleka ali top s špageti naramnicami sta nepogrešljiv del poletnih outfitov. Če se že pripravljaš na poletno sezono, je izdelava špageti naramnic zagotovo že na tvojem seznamu. Čeprav si trenutno morda ne predstavljaš, kako jih sešiti, naj te potolažimo. Postopek je povsem preprost, pomagaš pa si s pripomočkom za lase, ki ga boš skoraj zagotovo našla doma.

Kaj so špageti naramnice?

 

Špageti naramnice so zelo tanke naramnice, ki so del poletnih topov, oblek, kombinež in podobno. Običajno jih sešijemo iz tkanine, lahko pa jih poskusiš izdelati tudi iz tanjšega pletiva.

 

 

 

 

Kako si olajšamo izdelavo špageti naramnic?

 

Zaradi težav pri obračanju tako ozkih trakov blaga si pri izdelavi pomagamo z nekaj triki:

 

1. za izdelavo naramnic izberemo lahko, tanko blago, kot sta svileni ali poliestrski satenviskozna tkanina ipd., saj bomo naramnice iz takšnega blaga lažje obrnili

2. trak za naramnice izrežemo pod kotom 45 stopinj, zaradi česar bo trak ohranil nekaj prožnosti, ki nam bo v pomoč pri obračanju

3. sešit trak obrnemo s pomočjo lasnice

 

 

 

Potrebujemo:

- kos blaga za izdelavo naramnic

- lasnico

 

 

1. Izrežemo dva trakova blaga pod kotom 45 stopinj. Širino traku lahko prilagodimo želeni širini naramnic, dolžino pa želeni dolžini naramnic. Odločimo se, kakšno širino naramnic želimo, to število pomnožimo z dve in dodamo še 10 mm. Mi smo za končno širino naramnic 7 mm izrezali dva trakova širine 25 mm in dolžine 50 cm.

 

 

 

2. Trak po dolgem prepognemo na pol z licem na notranji strani in sešijemo daljšo stranico 5 mm od roba. Na začetku in na koncu šiv zatrdimo. Dodatek za šiv skrajšamo na 3 mm.

 

 

 

3. S škarjami naredimo zarezo v trak.

 

 

 

4. V zarezo zataknemo lasnico in trak obrnemo na pravo stran. Polikamo in prišijemo na poljubno oblačilo. Če želimo doseči videz zelo ozkih okroglih špageti naramnic, se likanju izognemo.

 

 

 

 

 

Kako lahko stiliramo obleko s špageti naramnicami?

 

1. Za casual videz pod krajšo obleko s špageti naramnicami oblečemo preprosto belo majico in dodamo minimalističen nakit..

2. Za malce bolj edgy videz se odločimo za črno barvo obleke, kombiniramo pa jo s torbico z neti in choker verižico. 

3. Za po opravkih čez obleko oblečemo casual karirasto srajco in dodamo daljšo verižico z obeskom.

4. Za posebne priložnosti izberemo maxi obleko in jo kombiniramo z bleščečimi statement uhani in sandali z visoko peto.

5. Za v službo izberemo dolžino obleke, ki zakrije kolena, čez ramena zavihtimo eleganten blazer in dodamo še ročno uro. 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: