Barvanje pirhov s svilo

Si želite letos na svoji mizi unikatno pobarvane pirhe? Sledite spodnjim navodilom in pobarvajte pirhe z vzorčastimi svilami.

 

Za barvanje pirhov potrebujete, beli kis, jajca (svetlejša - bela se lepše pobarvajo), različne vzorčaste svile, belo bombažno platno, manjše elastike oziroma žico in emajliran lonec.

 


Za eno jajce potrebujete približno kvadrat velikosti 20 x 20 cm. Svilo ovijete okrog jajca ter ga spnete skupaj z elastiko ali mehkejšo žico.


Ovita jajca s svilo, zavijemo še enkrat v bel bombaž na isti način kot svilo. V bombaž zavijemo zaradi tega, da se barve na jajcih med seboj ne pomešajo.

 

Ovita jajca položite v posodo z mrzlo vodo, ki ste ji dodali približno 6 žlic belega kisa. Počakajte, da voda z jajci zavre, nato zmanjšajte na nižjo temperaturo in kuhajte še nadaljnjih 20 min. Ko so jajca kuhana vodo odlijte in jih pustite, da se popolnoma ohladijo ter šele nato odstranite svilo.

 

 

Pobarvane pirhe postavite ter dekorirajte z namizno travo, juto ali rafijo. Verjamemo, da bodo vsi gostje presenečeni nad ekstravagantnimi pirhi.

 

 

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: