Pustni kostum - Lasulja iz preje

Lasulja iz preje je simpatična na pogled, zaradi njene drugačnosti pa boste izstopali iz množice.

Odvisno od dolžine las in gostote je tudi odvisna poraba količine klopk preje. Za izdelavo potrebujete še pleteno kapo, ki jo najdete nekje v predalu in je že dlje časa ne nosite več. Iglo za vdevanje ali kvačko in škarje.

 

 

Lasulja s krajšimi lasmi zahteva malce drugačno tehniko kot daljši lasje. 

 

Začnite s tem, da razrežete prejo na enako dolge trakce. Dolžino, ki jo želite doseči je potrebno računati krat dva. Šopek razrezanih prej skupaj zvežite na sredini in naredite močan vozel. Tam, kjer je vozel, boste fiksirali šop „las“ na kapo. Na hrbtni strani skozi luknjico, kamor želite namestiti pramen las, vtaknete kvačko, ter skoznjo potegnete eno stran vozla. Skozi sosednjo luknjico v kapi pa potegnete še drug del vozla, ter ga na hrbtni strani zvežete še enkrat, kar prepreči, da pramen odpade.

 

Ta postopek ponavljate po celotni kapi, saj želite imeti lase razporejene povsod. Gosteje kot bodo razporejeni prameni, lepše bo lasulja izgledala.

 

Za izdelavo lasulje z dolgimi lasmi pa je potrebna malce drugačna tehnika, morda hitrejša, saj se prameni nanašajo samo po sredini kape, kjer je po navadi prečka na glavi. Krajše šope pramenov pa dodate še spredaj, kjer je fru-fru.

 

 

 

Lasuljo lahko uporabimo za številne pustne maske, v tem primeru pa je uporabljena za masko strašila. K lasulji oblecite najbolj obrabljene jeans hlače ter srajco iz flanele. Pustno masko dopolnite še s primernim make-upom, tako boste zagotovo najbolj originalno strašilo na zabavi.

 

 

VIR: http://www.handsoccupied.com/2015/10/scarecrow-costumes/

Artikli, ki jih priporočamo za vaš projekt: